Bekendmaking ‘Top 1000 dELUXe’, editie 2019!

🔲 BEKENDMAKING ‘Top 1000 dELUXe’, editie 2019! 🔲

Naar jaarlijkse traditie hier bij Hitjock Muzieksite sluiten we ook dit jaar af met een ‘top aller tijden’ Vanaf dit jaar een nieuwe lijst: De ‘Top 1000 DeLuxe’!

✔️ Als de Hitjock 1982 de afgelopen jaren één ding heeft duidelijk gemaakt, is het wel dat de stelling ‘er wordt de laatste jaren geen goede muziek meer gemaakt’ in het geheel niet opgaat. Liedjes en verhalen lopen als een rode draad door mijn leven, en wat je met het verstrijken van de jaren merkt is dat muziek in cirkeltjes om zichzelf heen draait. Het heden en verleden worden daarmee steeds weer aan elkaar gekoppeld.
De muzikale helden van vroeger vinden hun gelijke in de muzikale helden van het heden. Het ultieme voorbeeld dat oud en nieuw hand in hand gaan. Dat muzikale generaties niet los van elkaar, maar juist naast elkaar staan. Met wederzijdse waardering voor oud en nieuw.

✔️ Onze ‘top aller tijden’ verbroedert op die manier generaties, een mooie gedachte die ik niet had kunnen voorzien toen ik de Hitjock 1982 in 2011 bedacht als eenmalig initiatief. Ondertussen zijn we alweer toe aan de negende edtie, voortaan dus onder de noemer de ‘Top 1000 DeLuxe’! Je kan, en mag, de lijst beschouwen als een prachtig doorkijkje van pakweg 60 jaar Popmuziek.

✔️ Vanmiddag maken we de complete lijst van de ‘Top 1000 dELUXe’ (editie 2019) bekend.
The Beatles zijn, weinig verrassend, hofleverancier met maar liefst 28 notities. The Rolling Stones tellen 19 notities. De hoogste nieuwkomer is “La Chanson Des Vieux Amants” van Jacques Brel op nr. 89, de Belgische chansonnier zorgt overigens ook voor de op één na hoogste nieuwe (op nr. 135 met “Quand On n’a Que L’amour”). De lijst telt trouwens 154 nieuwkomers.

Het Belgische product is ook goed vertegenwoordigd in de ‘Top 100 dELUXe’: van de Vlaamse artiesten is Will Tura lijstaanvoerder met 12 notities, gevolgd door Clouseau (9) en Ann Christy (5).

✔️ Bekijk hier de volledige lijst!