Belgische Lady of Soul, Liz Aku is terug!

De meesten kennen soulzangeres Lize Accoe van haar samenwerking met toppers als Ozark Henry, DeLaVega en Sweet Coffee. Haar nieuwe soloplaat krijgt op 5 mei een wereldwijde release dankzij het Berlijnse label Sonar Kollektiv. Uit deze electrosoul plaat stelt ze op 24 en 25 februari de eerste single Seasons Change aan u voor.

Dat haar nieuwe album potten zal breken besefte ook platenlabel Sonar Kollektiv. Onder de vleugels van dit Berlijnse team, bekend van onder meer Jazzanova en Fat Freddy’s Drop, begint voor Liz Aku een nieuw hoofdstuk. Voor de productie van haar album klopte ze aan bij Mara TK, de frontman van Electric Wire Hustle. In het verre Nieuw-Zeeland zorgde hij samen met mixing engineer Benny Tones voor de coherente electrosoul sound van deze plaat. Het album bevat samenwerkingen met o.a. topdrummer Lander Gyselinck (STUFF.), trompettist Bart Maris (Flat Earth Society), de Gentse rapster Zulu Moon (De Nieuwe Lichting ‘17), en internationale artiesten zoals Chief & Deheb (CH), Maximoe (DE) en Potatohead People (CA).
Ankhor wordt voorafgegaan door de single release en videoclip première van Seasons Change op 24 en 25 februari met concerten in Club27 (Edegem) en N9 (Eeklo). Verwacht je aan een electrosoul showcase waarbij de opbouw van de songs even subtiel is als smeltende sneeuw. Liz Aku glijdt erover met het grootste gemak. Ze wordt vergezeld door een batterij synths en beats die nu eens diep snijden, dan weer sieren door hun afwezigheid. Niet te missen!

(persbericht/© Alexander Popelier).

Tickets & info
Meer info op www.lizaku.com
24 februari 2017 – Club27 (Edegem) http://www.edegem.be/tickets
25 februari 2017 – N9 (Eeklo) http://www.n9.be/nl/concerten/concert/liz-aku

Over Liz Aku

Lize Accoe werd geboren in Balgerhoeke, Eeklo op 17 juni 1980. Ze begon op jonge leeftijd plaatjes te draaien en won als 19-jarige Kunstbende met een mix van turntablism en vocals. Lize ontdekte de kracht van haar stem en werd gevraagd om met Ozark Henry samen te werken voor de soundtrack van de Belgische misdaadserie Sedes & Belli. Haar zangcarrière bracht haar langs projecten met Sweet Coffee en Internationals, maar velen zullen Lize vooral kennen als frontvrouw van het succesvolle DeLaVega. Met de single Surely had de band in 2004 een hit te pakken, en dit bracht hen niet alleen naar de podia van Werchter en Pukkelpop, maar ook naar een ZAMU award voor beste debuut. Lize vond haar eigen weg en zette haar solocarrière in met het debuutalbum Me, Versatile Me, met Peter Revalk (Wizards of Ooze) en Steve Greenwell (Joss Stone) respectievelijk als producer en mixing engineer.
In 2017 staat ze sterker dan ooit en is ze met Ankhor toe aan een nieuw hoofdstuk.

Meer info: leander@lizaku.com – waldo@lsagency.be

Geef een reactie