Eetdag ‘Lekker Afrikaans Eten’ | vzw Gekko for Africa!

Op zondag 11 november 2018 presenteert vzw Gekko for Africa ‘Lekker Afrikaans Eten’ in Zaal Verhaegen te Betekom. Laat je verrassen door een heerlijk buffet, met verschillende Afrikaanse geïnspireerde gerechtjes en live-muziek van o.a. Mamadou Medra Jaly!

Gekko heeft als doel minder bedeelde regio’s te voorzien van betere leefomstandigheden.

➡️ Water doet leven:
– door de bouw van waterputten kunnen afgelegen dorpen zich voorzien van drinkbaar water.
– vrouwen en kinderen hoeven niet de hele dag de voorraad water aan te vullen vanuit afgelegen waterbronnen, er kan nu in het dorp aan landbouw gedaan worden en mens en dier hebben nu een constante voorziening van drinkbaar water. Kinderen kunnen deze verloren tijd gebruiken om school te volgen.

➡️ Scholen voor scholen:
– Gekko assisteert de uitbouw en ontwikkelinning van scholen, dit gebeurt door kleinschalige nieuwbouw of herstellingen, het leveren van nieuwe schoolborden – stoelen en banken en educatief materiaal of het plaatsen van een sanitaire blok.

➡️ De zin van het leven :
– Gekko wil de eigenheid van deze dorpen met zijn bevolking niet veranderen, zij wil de kans van persoonlijke ontwikkeling bevorderen en stimuleren, het hoeven geen grootse dingen te zijn.
– De aanvoer van kleding – sport uitrusting – knuffels – school of medisch materiaal kan al voldoende zijn.

‘Lekker Afrikaans Eten’ gaat door op zondag 11/11/2018 van 12:00 tot 20:00. Place to be is Zaal Verhaegen te Betekom (Grote Baan 115).

(persbericht). | ? www.hitjock-muzieksite.be

Geef een reactie