In Memoriam: Peter van Dam.

Vandaag, Vrijdag 12 Januari 2018, neemt de (radio)wereld afscheid van een legendarische radiostem: Peter van Dam.

Na een carrière bij o.a radio Atlantis en Mi Amigo, werkte hij voor radio 10 Gold, radio Luxemburg, VTM en vele anderen. Tot kort voor zijn overlijden presenteerde Peter nog Manneke Pop bij Mi Amigo International, een streamingstation met FM-zenders in Spanje en een kortegolfzender voor de rest van de wereld.

Ere wie ere toekomt. Met het overlijden van Peter van Dam sterft ook een stukje radio…
✝ Rust zacht, Manneke Pop.

Van Dam begon zijn radiocarrière in 1972 bij zeezender Radio 199, toen overigens nog onder het pseudoniem Peter Brian. Daarna volgde zeezenders Radio Atlantis en Radio Mi Amigo, waar hij o.a. het legendarische Cash Casino presenteerde. In 1977 kwam van Dam terug aan land, en ging hij aan de slag bij achtereenvolgens de TROS (Nachtwacht, de Nederlandstalige Top 10, Met Peter gaat het beter), de Avro (Een rondje voor Nederland, later Een rondje Van Dam), de KRO (Manneke Pop, Komt er nog wat van? en Popslag) en Radio 10 Gold (Manneke Pop).

Tussen 2000 en eind 2001 was hij werkzaam bij de radioketen NRJ waar hij onder meer een ochtendprogramma presenteerde. Nadien werkte hij voor Radio 192, Royaal FM, en ook even voor muziekzender Jim-TV. Eind 2014 stopte van Dam als deejay. De laatste uitzending van Manneke Pop vond plaats op 24 Oktober 2014. Peter van Dam overleed op 65 jarige leeftijd.

? https://www.youtube.com/watch?v=xNUwZ4oTGao
? https://www.youtube.com/watch?v=zc9CXmXakG8

Peter (Nijdens) van Dam
°1952 + 2018

(pdg). | ? www.hitjock-muzieksite.be

Geef een reactie