Volg de Hitjock Classic 1982 via onze FB pagina!

Liedjes en verhalen lopen als een rode draad door mijn leven, en wat je met het verstrijken van de jaren merkt is dat muziek in cirkeltjes om zichzelf heen draait. Het heden en verleden worden daarmee steeds weer aan elkaar gekoppeld.
De muzikale helden van vroeger vinden hun gelijke in de muzikale helden van het heden. Het ultieme voorbeeld dat oud en nieuw hand in hand gaan. Dat muzikale generaties niet los van elkaar, maar juist naast elkaar staan. Met wederzijdse waardering voor oud en nieuw.

De Hitjock Classic 1982 verbroedert op die manier generaties, een mooie gedachte die ik niet had kunnen voorzien toen ik de Hitjock Classic 1982 in 2011 bedacht als eenmalig initiatief. Ondertussen zijn we alweer toe aan de zesde editie, en zou je de lijst kunnen beschouwen als een prachtig doorkijkje van pakweg 60 jaar Popmuziek.

Onze ‘Top Aller Tijden’ is uiteraard niet boven alle kritiek verheven: voor ons is de Hitjock Classic 1982 een lijst om te koesteren, voor andere een lijst om het grondig mee oneens te zijn. Zolang we het allemaal in het juiste perspectief blijven zien: mensen die hun eigen smaak gewichtiger vinden dan die van een ander zijn namelijk een echte gruwel voor wie echt van muziek houdt.

Vanaf dit jaar hanteren trouwens we een nieuwe formule. Om nog meer de nadruk te kunnen leggen op het begrip ‘Classic(s)’ moet een plaat voortaan minimum 15 jaar oud zijn, om aanspraak te maken op een plekje in onze ‘top aller tijden’.

Staat Queen, net als de twee voorgaande edities, op nr.1? Dat kom je te weten op de laatste dag van het jaar, de 100 bovenste noteringen van de Hitjock Classic 1982 maken we namelijk pas bekend op 31 December 2016.
Het volledige overzicht van de lijst krijg je traditiegetrouw in de maand December op onze FB pagina: facebook.com/hitjock

Veel plezier met de Hitjock Classic 1982!
(pdg).

Geef een reactie